Allt du behöver göra är att bryta ett ägg på en yta, placera enheten inom en tum av det och låta produktens botten - pekpennan - röra albumen.
Enheten kommer att indikera Haugh-enheterna på ägget, som, som du vet, kommer att bestämma äggens exakta kvalitet. Med användning av denna artikel har du full säkerhet om att din mätning är lika korrekt som den är
professionell . Perfekt för
laboratorier och företag som ägnar sig åt att
sälja ägg .
Hanteringen är extremt
enkel . Bryt bara ägget på en plan yta och applicera instrumentet på den högsta delen av albumen (vanligtvis 1 centimeter från äggulan) tills sonden kommer i kontakt med den.
För att bestämma kvaliteten i Haugh-enheter bör följande formel tillämpas:
Hu = 100 * log (h - 1,7 * p0,37 +7,57)
Var: Hu = Äggkvalitet i enheter Haughp = äggvikt uttryckt i gramsh = albumhöjd uttryckt i mm
Resultatet ska vara ett värde mellan
20 och 110 Haugh-enheter .
funktioner:
- Produktinformation:
- Mätning: ett fält på upp till tolv och en halv millimeter.
- Examen: 10 mikrometer.
- Läs i Haugh-enheter.