Varje behandling med livsmedel eller ämnen för intag eller medicinering kräver en omfattande kvalitetskontroll, och där är temperaturen en absolut nyckelfaktor. Temperaturen bestämmer tillståndet för bevarande av produkten, och om vissa trösklar överskrids kan det hamna nedbrytande av produkten och konsekvenserna kan vara svåra för människor med matförgiftning.
Kylskåp och frysar är de två viktigaste bevaringskamrarna, och där du måste ha en noggrann kontroll av innertemperaturen, för att förhindra att mat går illa.
Vattentemperatur är en grundläggande kontrollparameter, både för människors hälsa och för olika fritidsaktiviteter. För att mäta temperaturen i vätskor använder vi något mer speciella termometrar än normalt.
Dessa termometrar måste tåla mycket höga temperaturer, som till och med kan överstiga 500 ° C. De används för temperaturreglering i ugnar eller pannor, inom vilka mycket höga temperaturer kan uppnås. Vi behöver den temperaturkontrollen för att justera matlagningen av maten. Det vanligaste är att de är analoga termometrar, utom de som redan innehåller själva ugnarna.
För att kontrollera tillagningstemperaturen inuti maten behöver vi en termometer med en penetrationssond, som också kan nå temperaturer över 200 ° C. Dessa termometrar kan vara analoga eller digitala, men för närvarande erbjuder digitala termometrar mycket fler fördelar, till och med att urskilja vilken typ av mat vi vill mäta.
För temperaturreglering av pannan används analoga pannor eller färgämnen, dessa termometrar har också ett temperaturområde större än 100 ° C
Infraröda termometrar är endast digitala och används för att mäta temperaturen på objektets yta. De är giltiga för både låga och höga temperaturintervall, även om de till och med kan mäta temperaturer upp till 1000 ° C.
De är allmänt använda apparater inom livsmedels- och industrisektorerna, de tillåter en mätning på ett visst avstånd och tillåter större säkerhet, särskilt om vi har att göra med brandfarliga, frätande eller snabbreaktionsprodukter.
Få våra nyheter